БНТ излъчва филм за събитията в Украйна

БНТ отново е в епицентъра на най-горещите събития. В дните, в които Украйна е разтърсвана от грандиозни протести, следени с интерес от целия свят, националната телевизия ще излъчи документалния филм „ЕВРОМЕЙДАН-КИЕВ 2013“. В 22:00 часа в понеделник /16-ти декември/ журналистът Ирина Цонева и операторът Илия Иванов ще отведат зрителите на емблематичния площад.

Филмът анализира  събитията в столицата на Украйна  от самото им начало на 21-ви ноември през погледа на тайното общество на група млади кинорежисьори и продуценти, нарекли себе си „Вавилон 13“. По 24 часа в денонощието те снимат и показват чрез кратки видеосюжети в интернет истинското лице на Евромейдана  – тъмната и светлата му страна. Своята активна позиция, в подкрепа на протеста и европейското бъдеще на Украйна, заявява и украинската звезда и победителка в  Евровизия Руслана.

Каква е визията на опозиционните лидери и на управляващата партия за протеста? Какво кара и десетки хиляди контрапротестиращи да се събират  всеки ден? Отговорите на тези и други въпроси в документалния филм „ЕВРОМЕЙДАН-КИЕВ 2013“

Режисьор на филма е Елвира Илиева, а монтажът е дело на Цветослав Юруков и Искра Митрева.

Posted in Всички.