Пакети за интернет, телевизия, телефон

Пакети и предложения

Пакетите за интернет, телевизия, телефон са предпочитания вариант за абонамент от повечето потребители. Основното им предимство е, че комбинацията между различните услуги спестява пари от месечни такси. Тук ще намерите пакетите на операторите разделени на ценови категории

За всеки е по-лесно да плаща една обща сметка за три услуги, а не три такси отделно. Така потребителят спестява време и пари. Ето защо повечето доставчици предлагат комбинирани оферти за максимален брой услуги. „Пакетни” са предложенията, които включват поне две от услугите в портфолиото на фирмите.

Често съчетаването на повече услуги води и до комплексно намаляване на цената. Например, ако отделната цена за телефон е 10.00 лв. на месец, а отделната тарифа за интернет – 15.00 лв., при закупуване на пакетна оферта доставчиците правят отстъпка и вместо 25.00 лв., заплащате 22.00 лв.

Освен че е по-удобно за плащане и не рискувате някоя от услугите ви да бъдат спрени заради изтекъл абонамент, вие спестявате и определена сума на месец. Голяма част от фирмите предлагат пакетите със срочен договор, който може да е от1,18  дори 24 месеца. Колкото по-дълъг договор сключите, толкова по-голяма отстъпка ще получите.

Ако вземем горния пример с пакетна услуга спестявате по 3.00  лв. на месец. На годишна база то прави 12 месеца по 3.00 лв. или 36.00 лв. Звучи изгодно! Има доставчици, които представят тази отстъпка под формата на безплатни месеци от договора или значително намалени месечни такси за определени месеци. Ето защо не трябва да се учудвате, когато видите, че дадена компания предлага месечна такса от, например, 10.00 лв. за 2 месеца от 12 месечния договор при стандартна цена от 25.00 лв. Просто тази отстъпка е калкулирана заради дългосрочните ви отношения с доставчика.

Пакетните оферти с по-висока цена обикновено предлагат и екстри, които биха стрували скъпо ако се вземат като отделен абонамент. В почти всички максимални тройни пакети ще получите HBO, HD канали, качествен рутер за безжичен интернет и клониране на сигнала за повече компютри или мултифункционален декодер. Направете добре личната си сметка дали можете да заплащате таксите по такъв вид абонаменти през целия период на договора.

Потребителят трябва да вземе под внимание и вероятността доставчиците да добавят услуги към пакета, които не са с приоритетна стойност. Например, ако се абонирате за троен пакет с интернет, сателитна телевизия и домашен телефон, доставчикът ви предоставя 1000 минути в собствената си телефонна мрежа. Тези безплатни минути може да не са ви необходими, но вие плащате за тях. Ето защо е добре внимателно да разгледате цялото съдържание на комбинациите в пакета, за да не давате излишни пари.

За да бъде избегнат този проблем все повече доставчици предлагат гъвкави планове по избор на клиента. Ако сте преценили, че ви трябва интернет с до 30 Mbps скорост, не повече от 100 ТВ програми и домашен телефон с минимална такса, заявете тези предпочитания и попитайте, дали фирмата не може да ви изработи индивидуално предложение. Стремежът на компаниите да бъдат конкурентоспособни би трябвало да превърна тази практика в масова.

Kabelna.com ви препоръчва да четете внимателно договорите с фирмите, които ви се дават за подписване. Ако в текстът на документите има неясни за вас клаузи и точки, помолете консултантите на компаниите за разяснение. Те са длъжни да ви го дадат. Ако все пак има текст в договора, който не ви устройва, просто не го подписвайте. Примамливата оферта на момента може да се окаже в тежест за вас и бюджета ви в бъдеще или да не отговори на нуждите ви.

#КомпанияПокритиеНай-ниска цена за телевизияМаксимална скорост на интернет 

1

cooolboxСофия, Пловдив, Велико Търново24.90 лв.1000 MbpsАбонирай се

2

нет1София15.90 лв.65 MbpsАбонирай се

3

булстаком100 % от България7.80 лв.100 MbpsАбонирай се